
Giorgio Armani er kanskje best kjent for sine herredresser, men mannen som er kåret av Forbes til tidenes italienske designer har nå også satt sitt navn på en mobiltelefon.
Det er Samsungs P520 som har fått æren av å bære Armani-merket. Telefonen er da også en lekker designmobil med rene linjer og diskrete detaljer.
Men for oss som tester mobiltelefoner er det selvsagt ikke nok å se bra ut. P520 er med sin touch-betjening så spesiell at du må belage deg på å tenke nytt når det gjelder brukergrensesnitt.
Samsung har med blandet hell forsøkt seg på flere ulike modeller med berøringskotroll. Dette er imidlertid den første telefonen som er helt uten numerisk tastatur.
Den har riktig nok to knapper under skjermen (rør av/på) og et par knøttsmå taster i siden. Knappene på siden regulerer volumet (venstre sid

Samsungs trykkfølsomme mobil er den minste mobiltelefonen av denne typen. Tidligere har HTC, Apple og LG laget sine varianter, men P520 er betydelig mindre i volum.
Så er også Armani-mobilen en relativt enkel mobiltelefon. Den har Edge og kamera, men mangler 3G. Den har heller ikke WLAN.
Å lære mobiltelefonen er enkelt. Det første du må gjøre er imidlertid å venne deg til å ta på skjermen. Fire små videosnutter med veiledninger kan hjelpe deg om du lurer på noe.
Du får tilbud om denne videoopplæringen når du setter inn SIM-kort og starter mobilen.
Hvileskjermen viser en kalender. Øverst på skjermen ligger tre ikoner, en høyttaler (for stillemodus), et symbol med 3x3 ruter (hovedmeny) og et symbol for talltastatur. Du kan trykke direkte på disse symbolene, selv om de er små og det er fort gjort å trykke feil.
Trykker du på firkanten midt på skjermen får du opp en snarveismeny med tilgang til musikkspiller, samtalelogg, adressebok, hovedmeny eller meldinger. Hva du skal med denne snarveismenyen er jeg ikke sikker på. Du har nøyaktig de samme ikonene og noen til når du åpner den ordinære menyen. Når snarveien krever like mange trykk som den ordinære menyen blir litt av vitsen borte.
Felles for menyene er at de enten har en liste du kan rulle i, eller et bredt kors der krysningspunktet viser valgt funksjon.
Å skrive tekstmeldinger på P520 er godt mulig. Men telefonen er litt treg, og dermed opplever vi at den ikke får med seg alle bokstavene vi taster. Her finnes en ordbok (T9) og norsk ordliste, og denne fungerer bra. Det er enkelt å bytte til alternativt ord (egen skjermknapp), og telefonen gjør det enkelt å legge til mottakere fra adressebok eller tastatur.
Tilsvarende kan du legge inn opplysninger om e-postkontoen din og bruke mobilen til e-post.
Til gjengjeld følger det med en Bluetooth-øreplugg med Armani-logo. Denne bruker du selvsagt ikke til musikk, men for å kunne snakke i mobilen med hendene fri og uten ledninger. Ørepluggen leveres med et eget etui som også fungerer som ladestasjon.
På programsiden har telefonen de vanligste applikasjonene som kalkulator, diktafon og verdensklokke. I tillegg har den bilderedigering, bildestempel (hva nå det skal være godt for), stoppeklokke, nedtelling og notater (memo). I tillegg har den et spill (puslespill) der du på tid skal sette sammen kvadratiske brikker fra bilder du har i mobiltelefonen.

Telefonen har et 3-megapiksler kamera som tar helt greie bilder.
Vi savner radio i Armani-mobilen, men finner ellers det meste vi trenger.
Alt i alt er dette en mobiltelefon for særlig interesserte. Den har alle funksjonene du kan forvente å finne på en Edge-mobil, men brukergrensesnittet er rett og slett ikke godt nok
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar